Edem ožiljaka

Zapravo, uši rijetko uzrokuju problemei ne zahtijeva posebnu njegu. Ali možete slučajno raskriti urin ili ćete imati osip, što će uzrokovati nelagodu. Gotovo sve žene nose naušnice. Nakit može prianjati na odjeću, zapetljati se u kosu, može lobirati čak i suzu na jakom vjetru, ozlijediti zbog češlja. Ako je oštećen, ušni se režanj može nabubri i krvare. Ali kada vidite krv, nemojte paničariti, morate upotrijebiti savjete u nastavku.

  1. Potrebno je staviti zavoj na ranu. Moramo uzeti komad tkiva, da li maramicu ili ručnik da se prijave na uho, a ne da ga ukloniti na pet minuta (to je potrebno!), Kao da izvidi na sve vrijeme, zaustaviti krvarenje ili ne, to jednostavno nema vremena da se rotor.
  2. Ako se nakon pet minuta krv ne zaustavi, ponovite postupak pod rednim brojem 1 tek sada tek pet minuta, ali za 10 minuta nanesite zavoj. Glavna stvar je da se zavoj kontinuirano.
  3. Kada prestane krv, obrišite ranu s pamučnim diskom navlaženim otopinom alkohola.

Nakon suzbijanja uha, može ićiiritacija. Lob je pocrvenio, rana mu je vlažna, pojavit će se oteklina, svrbež. Isti se simptomi mogu pojaviti na naušnicama, na antibakterijskoj masti, koja podmazuje probijanje lobula.

Da biste uklonili ove simptome, trebate:

  1. Pratite higijenu uha. Obrišite rane alkoholnom otopinom, nosite samo čiste naušnice - obrišite sve naušnice alkoholom.
  2. Nemojte nositi naušnice koje sadrže nikal,mnogi uzrokuju alergije. Nakit uopće ne treba nositi. U nekima, alergije uzrokuju zlato od 585 testova, budući da ima tragove nikla. Takve žene trebaju obratiti pozornost na naušnice izrađene od visokokvalitetnog srebra ili čelika koji uzrokuje alergiju bez alergije.

Ako neprestano natečene, pocrvenjevši, svrbe uho- Pokušajte svakodnevno razmazati antiseptičkim mastima ili brisati otopinu alkohola. Nemojte nositi teške ili duge naušnice odmah nakon probijanja. Potrebno mu je vremena da se iscjeljuju najmanje dva mjeseca. Nemojte proboditi uho, jer postoji hrskavica, koja je posve neranjiva na infekciju. Hrskavica gotovo da nije opskrbljena krvlju, pa ima manje leukocita nego u ušnoj školjci, teško će se boriti protiv infekcije. Ako postoji infekcija, hrskavica se deformira, izgubit će elastičnost. Nije potrebno napraviti takve pokuse, to može dovesti do ružnoće čaše.

Ako je kora uha izlizana i želite nastaviti nositi naušnice, potražite liječnika, primijenit će šav, koji će ostaviti rupu.

Ako nakon suzbijanja ušnog režnja:

  1. Bljesnula je jako.
  2. Snažno se popeo.
  3. Vruće na dodir.
  4. Bilo je gnoj.

U tom slučaju, obratite se liječniku. Rana je najvjerojatnije zaražena. Liječnik će provesti pregled i propisati liječenje. Ako je, nakon bušenja, režanj bio rastrgan, ispada daje rupa vrlo velika i nije lijepa, ima dugih pukotina u ušnom režnju. Ovo nije teško popraviti! Obratite se liječniku, on će ispraviti nedostatak koji se u potpunosti nisu suzili.