Edem na vrhu i blizu uha

Takav se problem može pojaviti kao rezultatnosite naušnice koje ne odgovaraju veličini ili materijalu od kojeg su izrađene. Upala režnjeva uha izaziva ne samo noseći naušnice. Vjerojatnije je bolest u slučaju pogrešne punkcije uha, što također može izazvati upalni proces. Kako smanjiti opasnost od infekcije svim ljubiteljima nakita, pročitajte u članku.

Simptomi upale režnjeva uha

Svaki put kad umetnete u ušnu školjkuNaušnice, na isti način, otvorite pristup bakterijama koje žive na vašoj koži. Ako vidite da je koža ušnoga uha blizu ušiju postala crvena, natečena, prekrivena slamom ili ako joj tekućina izlijeva, to znači da je došlo do infekcije. Upala labavih vlakana javlja se s blagim crvenilom na mjestu gdje se nalazi naušnica. Zatim se širite po cijelom režnju, na tjemenu, na vratu, u uho.

Kada trebam vidjeti liječnika? Ako simptomi upale ne nestanu za nekoliko dana, svakako se savjetujte s liječnikom. Nema veliku vjerojatnost da će infekcija imati ozbiljne posljedice, međutim, može se pojaviti upala rastresitog vlakna, kao i infekcije puzanja pod kožom.

Kako liječiti kod kuće upala ožiljaka?

Ako primijetite prve simptome bolesti, trebateuklonite naušnice. Nakon što uklonite naušnice, morate oprati mjesto infekcije vodom i sapunom, - to će dovesti do činjenice da crvenilo i oteklina će proći sami.

Što učiniti ako postoji upala?

Ako želite da pierced uho izliječitišto je prije moguće, a ušna školjka nije bila pod utjecajem upale, potrebno je obrišiti dezinfekcijskim otopinama. Možete koristiti vodikov peroksid ili obični medicinski alkohol. Klorheksidin ili furacilin također su prikladni za tu svrhu. Ako nema simptoma upale, obrišite uši dvaput dnevno 2-3 tjedna.

Čak i ako ste pažljivo pazili na uhonakon piercinga, još uvijek može biti upaljena. U tom slučaju vidjet ćete crvenilo, oteklina na uhu. U tom slučaju, trebat ćete mijenjati otopinu za dezinfekciju i povećati količinu trljanja do pet puta dnevno.

Treba napomenuti da uklanjanje naušnice od uha s upalom nije preporučljivo jer će rana trajati i infekcija će proći, ali nećete moći staviti naušnicu natrag u vas.

Ako primijetite apsces u rani, vrijeme je da uzmete antibakterijsku mast. Nemojte zaboraviti oprati ruke prije postupka, inače situacija može postati složenija.

Ako vam predložene aktivnosti ne pomažu, vipotrebno je vidjeti liječnika. On će moći utvrditi uzrok bolesti. Ako imate alergijsku reakciju na metal od kojeg su izrađene naušnice, možete jednostavno promijeniti ukras. Ako promijenite naušnice, a upala ne prođe, vjerojatno ćete morati potpuno odustati od njih.

Ako se došlo do upale sluzniceneko vrijeme nakon piercinga, onda morate obaviti isti slijed djelovanja. Jedina razlika je u tome što u tom slučaju možete ukloniti prstene za uši neko vrijeme, jer rana ne može trajati.

Sprječavanje upalnih bolesti ušnoga režnja

Ako se odlučite probiti uši, trebate razumjeti,da ovaj postupak može dovesti do infekcije tamo. Srećom, postoje lijekovi koji mogu pomoći u izbjegavanju ovog neugodnog fenomena.

Kako bi izbjegli širenje infekcije, ušimora probušiti odgovarajućeg stručnjaka, i to ispravno. Najbolje je da se obratite dermatologu koji piercinga uši s posebnim "pištoljem" - uređajom koji piercinga uši s steriliziranim naušnicama. Kada liječnik koristi poseban uređaj u kombinaciji s odgovarajućim tehnikama, rizik od infekcije je značajno smanjen.

Kako smanjiti vjerojatnost upale tijekom probijanja?

Držite uši čisto. Samo probušene uši moraju se isprati vodikovim peroksidom dva puta dnevno, a zatim primijeniti antibiotsku mast na režnja ušiju. To bi trebao biti učinjeno dva do tri dana nakon piercing, a zatim možete oprati svoje uši s vodom i sapunom.

Naušnice bi trebale biti izrađene od zlata. Bolje je nositi naušnice izrađene od čistih materijala koji ne sadrže nečistoće, na primjer, zlato ili srebro. Važno je napomenuti da u jeftinim naušnicama sadrži nikal, na koji su mnogi ljudi osjetljivi. Alergija na ovaj metal može uzrokovati razvoj infekcije.

Nadamo se da ćemo preporučiti preporukeomogućit će vam da izbjegnete upalu sluzi. Ako se to dogodi, lako se možete nositi s njom. Najvažnije je zapamtiti da ako upala u ušnom režnju ne ode nakon izvođenja ovog slijeda akcija, svakako se morate posavjetovati s liječnikom - samo će vam pomoći da utvrdite pravi uzrok tog neugodnog fenomena.

© Autor: terapeut Elena Dmitrenko

Ovim članom glasi: