Simptomi i liječenje cerebralnih edema

Cerebralni edem - akumulacija prekomjernekoličinu tekućine u tkivu mozga. To se uvijek događa uz visoku intrakranijalnu tlaku i postoji odgovor na iritaciju u obliku infekcije, opijenosti, traume glave. Uz edem mozga, morate djelovati odmah, jer svaki dar koji je proveo minutu može uzrokovati smrt pacijenta. I intrakranijski tlak narušava cirkulaciju krvi u mozgu i dovodi do smrti njegovih stanica (o očitanju očitavanja mozga).

Tumor mozga, trauma lubanje, intrakranijalno krvarenje, zarazne bolesti - uzroci cerebralnog edema.
Kad se stanice tumora šire, počinju se pritišćući na zdravim stanicama mozga - to uzrokuje oticanje.
Zarazne bolesti kao što su encefalitis, meningitis, subduralnih Empijem i toksoplazmoza može izazvati moždani edem.
Također, moždani edem je moguć u novorođenčadi - kao posljedica traume rađanja. Predisponiraju i bolesti koje su mučile majku tijekom trudnoće.
Bez ikakvih trauma mozga mozga je moguća s penjačima. Dolazi do pada tlaka, osobito kada se penju na visinu od više od tisuću i petsto metara nadmorske visine.

Liječenje cerebralnog edema


Uvjetno, cerebralni edem može se podijeliti naonu uzrokovanu blagim potresom i drugim uzrokom, čiji se pojavi može nazvati prekomjerna opterećenja ili infekcije. Drugi lijek nije tako lako; prvi se brzo razvija, ali brzo nestaje ako reagira na vrijeme - na primjer, da se nanese led. S malim potresom nije potreban kvalificirani tretman, što se ne može reći zbog otečenja mozga iz drugih razloga. Zatim pacijent treba hitnu pomoć liječnika specijalista. On će propisati liječenje, glavna stvar - usmjerena na dovoljnu opskrbu mozga s kisikom, a ne samo.
Kad moždani edem smanjena tlaka cerebralne perfuzije, kao posljedica povećanog intrakranijalnog tlaka, što zauzvrat je zbog razvoja intrakranijskog tlaka.
Za smanjenje intrakranijskog tlaka tijekom liječenjaEdem mozga zahtijeva intravenoznu infuziju lijekova pacijentu. Izbor lijekova izravno ovisi o uzroku cerebralnog edema.

Ako je cerebralni edem posljedica ozljede


Ako je došlo do oticanja mozga, kao posljedicakraniocerebral trauma, liječnik propisuje terapiju kisikom - umjetno provodi obogaćivanje pacijentovog tijela kisikom. Krv oksigena hrani ozlijeđeni mozak i dovodi do rane uklanjanja edema.
Ako je konzervativno liječenje cerebralnog edemanije dao nikakav rezultat, onda je potrebna kirurška intervencija - uklanjanje kostiju. Nakon ovog postupka, previsoki intrakranijski tlak, zbog cerebralnog edema, trebao bi se vratiti u normalu. S produljenim postojanjem cerebralnog edema, kasnije se mogu razviti poremećaji u funkcioniranju cerebralnog korteksa. Što je brže pružena kvalificirana pomoć, to je veća šansa da se osoba oporavi.

Cerebralni edem

Čišćenje cerebralnih žila

Znakovi raka mozga

Edema Quincke: liječenje i ...

Laringitis: Simptomi i liječenje

Colpitis: simptomi i liječenje

Blefaritis: Simptomi i liječenje